huskunstner1

Ordningen en en unik mulighed for et skabende møde mellem professionelle kunstnere og børn og unge.

Man kan få økonomisk tilskud til besøg af en professionel kunstner. som kan formidle kunst til børn og unge, så de møder kunsten på en anderledes måde, end det sker i den almindelige undervisning eller i dagtilbuddet.  Kunstneren bidrager til at give målgruppen erfaring med aktivt at følge samt deltage og fordybe sig i en professionel kunstnerisk proces.

Hvad kan jeg?

  • Jeg er godkendt huskunstner tilknyttet Statens Kunstfond.
  • Jeg har en bred undervisnings erfaring med børn fra 2 år og op både som huskunstner og har efteruddannet mig så jeg har særligt fokus på at kreativitet, nærvær og dialog.
  • Jeg inddrager personalet i processen, så de får nye erfaringer og redskaber, de s kan arbejde videre med.
  • Jeg er behjælpelig med at tilrettelægge forløb, der passer til den aktuelle målgruppe.
  • Jeg hjælper med at skrive ansøgningen og hvad der ellers er brug for af administrativt arbejde.
  • Jeg kommer velforberedt og engageret.

 

Huskunstnerprojekt “Lys og skygge” med 6.a Uglegårdsskolen 2011/2012. Anbefaling Uglegårdsskolen 1. februar 2012 

Vi har haft den store fornøjelse at deltage i et Huskunstnerprojekt bevilget af Statens Kunstråd.

At valget af huskunstner blev Hanne Linde, skyldtes, at vi i Billedkunstlærerforeningens Kreds 11 havde kendskab til Hanne via kurser, hun tidligere har holdt for os, og vi der havde oplevet hende som en kompetent og inspirerende underviser. Og med huskunstnerprojektet blev vore forventninger bestemt ikke gjort til skamme. Vi havde en fin planlægningsfase, og Hanne Linde viste sig endnu engang som en meget kompetent og dygtig underviser. Oplæggene til de enkelte undervisningsforløb var yderst velforberedte og inspirerende og fangede eleverne. Undervejs i forløbet havde Hanne Linde en god kontakt til eleverne. Hun var lydhør over for deres ønsker, justerede undervejs og styrede alligevel forløbet med en fast og kærlig hånd. Med sin indføring af børnene i den kunstneriske praksis gjorde Hanne Linde desuden meget ud af at relatere til børnenes egen verden, deres liv og fremtidige udvikling. Et eksempel: En dag havde en enkelt gruppe en krise og engagementet og seriøsiteten var lidt svær at få øje på. Så lød det fra Hanne: “Det her handler jo ikke kun om lys og skygge. Det handler om, hvordan I vil leve jeres liv. Viii være nogen der gør jer umage med det I arbejder med? – eller….”Vi sluttede af med et brag af en fernisering, hvor Hanne også var stærkt involveret i forberedelserne. Nu hænger elevernes mobile (en abstraktion over 6.a’s kroppe) så og pynter i storrum Jorden til glæde for alle forbipasserende. Det har været til stor glæde og inspiration og lærerigt for både elever og lærere at arbejde sammen med Hanne Linde omkring huskunstnerprojektet.

Vi giver derfor Hanne Linde vore varmeste anbefalinger.

Eva Vedsø og Kirsten Borritz
billedkunstlærere på Uglegårdsskolen, 2680 Solrød Strand